Mijn foto

Wie is Laura Babeliowsky?

  • Laura Babeliowsky is expert op het gebied van acquisitie. Ze coacht professionals en ondernemers in dienstverlenende beroepen (coaches, adviseurs, trainers, ontwerpers) om meer klanten te vinden. De afgelopen jaren heeft ze honderden ondernemers geholpen om een succesvolle praktijk te creëren, dankzij effectieve coaching, praktische tips en de allernieuwste informatie op het gebied van dienstenmarketing.

Diensten om je te helpen meer klanten te vinden

Aanbevolen boeken over hoe je meer klanten krijgt

« Wie deelt, vermenigvuldigt | Hoofdmenu | Zo doet Francine Derks aan acquisitie »

1-10-06

Reacties

Ik ben de communicatieadviseur die afgelopen donderdag de Weblogcursus deed. En sinds die dag ben ik erg bezig met mijn weblog. Mijn man vroeg me laatst waar ik aan dacht en het was echt vier keer achter elkaar : "aan mijn weblog.....(!)" Het weblog is nu nog niet toegankelijk. Ik ben alles aan het inrichten en de eerste berichten aan het schrijven. Heel leerzaam om te merken is, dat ik wil dat mijn berichten er goed en genuanceerd op staan. Ik heb allerlei keuzen moeten maken over de inrichting: "wat wil ik waar hebben staan en hoe noem ik mijn typelists en hoe heten mijn categorieen. Wat schrijf ik over mezelf? Hoe zorg ik dat het geheel gefocust is op mijn communicatiediensten." En ik weeg nog af om een verkorte CV erop te zetten, uiteraard zonder NAW-gegevens.
Ik heb veel gehad aan de cursus van afgelopen donderdag en aan de weblogs van Laura Babeliowsky en Sanne Roemen. Een goed weblog is echt een ongekend marketing- en acquisitieinstrument, daar hebben ze me van overtuigd.
Grappig om te merken is dat half bestuurlijk Nederland (wethouders en burgemeester, commissarissen van de koning, etc.) een weblog heeft en dat gebruikt als een dagboek dat in feite een soort van bestaansrecht geeft. Als burger vragen we ons natuurlijk wel eens af wat al die hooggeplaatste mensen nou de hele dag doen. Dat staat nu dus in die weblogs.

Hoi Laura,
Ik heb (nog steeds) niet deelgenomen aan je workshop over bloggen, maar ondertussen wel al heel wat ervaring met bloggen opgedaan (over coaching van individuen, teams en complexe samenwerking). Het is voor mij een geweldige uitlaatklep geworden, het stimuleert mijn creativiteit, en ik kan er mijn teksten op kwijt. Zo kan ik heel wat 'delen'. Ik zit nooit verlegen om een tekst, aankondiging, reflectie of bespreking. Mijn passie voor het onderwerp draagt daar zeker toe bij.
Ik krijg erg veel positieve reacties. Mijn blogactiviteiten hebben heel wat in beweging gezet. Het vreemde is dat ik nauwelijks reacties krijg OP de blog zélf. Dat houdt me erg bezig. Ik vraag me zelfs af of het een cultureel verschijnsel is (ik woon in België). Mensen zijn erg terughoudend om allerlei redenen. Ik heb er zelfs twee berichten over geplaats op de blog bij wijze van provocatie, maar zonder veel openlijke respons! Wat denk jij hier over?
Groeten, Silvia

Hoi Silvia,
ik zit over je vraag na te denken maar ik weet het niet precies.
Ik kan eigenlijk alleen over mijn eigen ervaring schrijven.

Ik reageer zelf ook weinig op Nederlandse weblogs. Het heeft misschien met culturele factoren te maken (ik kom per slot van rekening ook uit België...al is dat weer een tijd terug) en voel me inderdaad soms verlegen en gereserveerd.

Scoble en Israel schrijven in hun boek "naked conversations" over bloggen dat bijvoorbeeld Duitsers weinig bloggen omdat ze niet zo extravert zijn. Wat dat betreft ben ik meer een Duitse dan een Amerikaanse geloof ik. In ieder geval denk ik echt dat Nederlanders veel directer zijn dan Belgen.

Maar het heeft er meer mee te maken dat ik gewoon vaak niet weet wat ik zou moeten schrijven. Dan heb ik er niets aan toe te voegen. Het gaat niet over iets waar ik iets over weet of het raakt me gewoon niet (en dat wil niet zeggen dat ik het niet interessant vind).

Als ik wél reageer is dat omdat het onderwerp me na aan het hart ligt, of omdat ik het heel erg eens ben met iemand of juist niet. Of omdat het me raakt.

Ik heb gemerkt dat ik de meeste reacties krijg als mijn berichten persoonlijk zijn en als mensen vinden dat ze veel aan mijn artikel hebben.

Wat volgens mij echt kan helpen is schrijven over de problemen van je doelgroep. Dat triggert mensen en het raakt ze.

Wat ik verder wel eens doe, als mensen reageren via mail, is vragen of ze hun reactie op het weblog te plaatsen, zodat iedereen het kan lezen.

en ook nodig ik in ieder postje uit om te reageren. En dat gebeurt dan ook, wat ik iedere keer HEEL erg leuk vind.

Bloggen wordt inderdaad leuk als mensen gaan reageren. Dus ik kan me voorstellen dat je het meer zou willen.

Maar zoals ik al zei, weet ik dus niet precies hoe het komt en heeft het met veel dingen te maken.

En hoe denken anderen hierover? Ik ben benieuwd!

Laura

Hallo Laura en Silvia,

Lees eens http://www.successful-blog.com/1/10-reasons-readers-dont-leave-comments

Uit onderzoek blijkt trouwens dat 97% van je bezoekers alleen lezen en slechts 3% een reaktie plaatst. Wat niets zegt over de kwaliteit van je blog.

Groeten van Huub

Bedankt Laura en Huub! Hart onder de riem...

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.