Mijn foto

Wie is Laura Babeliowsky?

  • Laura Babeliowsky is expert op het gebied van acquisitie. Ze coacht professionals en ondernemers in dienstverlenende beroepen (coaches, adviseurs, trainers, ontwerpers) om meer klanten te vinden. De afgelopen jaren heeft ze honderden ondernemers geholpen om een succesvolle praktijk te creëren, dankzij effectieve coaching, praktische tips en de allernieuwste informatie op het gebied van dienstenmarketing.

Diensten om je te helpen meer klanten te vinden

Aanbevolen boeken over hoe je meer klanten krijgt

« Kies voor je ideale klant | Hoofdmenu | Wat een niche eigenlijk is »

15-9-06

Reacties

Wat vindt je hier van?

Wij helpen organisaties met het permanent en flexibil invullen van vacatures. Vaak zien organisaties die het zelf doen dat het een tijdrovend proces is. Binnen de organisatie is daar vaak de mankracht niet voor. Wij nemen hen dit proces uit handen en werven actief voor de te vervullen vacature. Door osn grote kandidaten bestand en actieve wervingscampagnes op internet zijn wij in staat vacatures succesvol in te vullen. Doordat onze consultants allemaal een achtergrond hebben in de horeca- en evenemenenten branche kunnen wij goed inleven in de vacature en de organisatie.

hoi Marjolein,
een heel eind de goeie richting maar hier mijn commentaar:

- je vermeldt een aantal kenmerken van je dienst die niet bijdragen aan de overtuigende kracht van je boodschap, omdat je niet eerst het probleem vermeldt waar ze een oplossing voor zijn. Je schrijft bijvoorbeeld: "Doordat onze consultants allemaal een achtergrond hebben in de horeca- en evenemenenten branche kunnen wij ons goed inleven in de vacature en de organisatie".
Zo'n kenmerk van jouw dienst wordt veel overtuigender als je eerst het probleem noemt waar dat een oplossing voor is, wat ze daar gewoonlijk aan doen en waarom dat niet werkt. In dit geval zou je bijv. kunnen zeggen: wij helpen bedrijven in de horeca om snel het juiste personeel te vinden. Veel horecabedrijven vinden het moeilijk om goed personeel te vinden. Ze proberen het vaak zelf te doen maar ze weten niet precies waar ze moeten zoeken en het kost enorm veel tijd. Gewone uitzendbureaus hebben van de horeca geen verstand en dan komen telkens de verkeerde mensen.
Door het ons te laten doen, kunnen ze snel wel de juiste persoon vinden, omdat wij beschikken over een groot kandidatenbestand en precies weten hoe we de geschikte mensen kunnen werven, ook door onze eigen achtergrond in de horeca".

--hopelijk kun je hier iets mee!

Sibren grafisch ontwerp bedenkt en realiseert duurzame grafische oplossingen, denkt écht mee met uw organisatie en kan de oplossingen zelfstandig realiseren voor een prima prijs.

Sibren van der Burgt

hoi Sibren,
oké, zo wil je jouw manier van werken dus omschrijven. En dan nu omgekeerd gaan denken: welk probleem hebben ze waardoor een grafische oplossing "duurzaam" moet zijn, hoe ziet het eruit als de grafisch ontwerper NIET zou meedenken en zelfstandig oplossingen kan realiseren?
En welke oplossing kiezen ze daar dan gewoonlijk voor, zonder dat dat helpt?

Hoi Laura,
Een uitdagende opdracht!! Ik heb de vragen verder uitgewerkt:

Veel organisaties kennen hun (verkoop)doelen goed en willen graag aan hun klanten laten zien welke producten/diensten ze te bieden hebben. Daarbij wordt vaak alleen gedacht aan de standaard actiematige reclamecampagnes die kostbaar zijn en een kortstondig succes opleveren. Na de verkoop-boost is weer een nieuwe campagne nodig en je bent terug bij af. Daarnaast kost het aansturen van het reclamebureau, regelen van tekstschrijvers en afspraken maken met drukkers kosten u veel tijd en ergenissen.

Onze studio werkt graag mee aan het opbouwen van uw goede naam (sterk merk), want dat biedt veel perspectief voor de toekomst om klanten aan u te binden. Het vertalen van de kernwaarden van het bedrijf naar alle communicatie-uitingen is bijvoorbeeld zo'n belangrijke tool: zowel werknemers als klanten zien waar de organisatie werkelijk voor staat! Bij korstondige acties kunt u ook kernwaarden en slogan terug laten komen, bijvoorbeeld door het slim kiezen van thema's!

Resultaat: uw kortstondige (reclame)actie "past" in alle overige contactmomenten met uw klant en geven een bevestiging van uw kernwaarden.

Sibren grafisch ontwerp kan door deze holistische aanpak uw bedrijfsdoelen geïntegreerd vertalen naar diverse grafische uitingen. Door sterke band met de opdrachtgevers kan de studio snel inhaken op de behoeftes en is de opdrachtgever minder tijd kwijt aan coördinatie.

Hoi Sibren,
ik krijg er nu inderdaad een beter beeld van waar je toegevoegde waarde in zit!
Je formulering zou nog wat kernachtiger kunnen, maar verder prima.
Verder gaat het er natuurlijk om hoe je (potentiële) klant hierop reageert. Of het de interesse en de nieuwsgierigheid prikkelt.
Veel succes ermee!

Hallo, je nieuwsbrief "hoe je verpletterend overtuigend kunt zijn" bracht mij tot het volgende. Ben benieuwd naar je reactie.

B3, Bosman Bemiddeling en Begeleiding.
B3 werkt met mensen die de oorsprong van hun ongemak en onvrede willen onderzoeken.

Vaak heb je al van alles geprobeerd. Het ongemak negeren, de onvrede ventileren, er met anderen over praten of de ander de schuld geven van alles. Dat geeft heel even lucht maar klaart de lucht niet. De verhoudingen blijven moeilijk, de kans groter dat je de ander uit de weg gaat.
Ongemak en onvrede ontstaan als er iets gebeurt wat jou raakt. B3 helpt mensen ontdekken dat zij deel uitmaken van de situatie, wie zij (denken) te zijn bepaalt (wat ze zien van) de ongemak en onvrede. Pas als je naar jezelf leert kijken en vastgeroeste denkbeelden los wilt laten zal er ruimte komen om aan jezelf te werken.
In de werkwijze van B3 staat centraal het met aandacht onderzoeken van je eigen drijfveren en emoties. Daardoor leer je hoe je een stap naar de ander toe kunt zetten waardoor ongemak en onvrede bespreekbaar worden.
Deze werkwijze kan ook goed toegepast worden in gesprekken met één partij in de relatie.

B3 heeft veel ervaring met bemiddeling en begeleiding in moeilijke en beladen situaties. B3 heeft ervaren dat het ontdekken van je eigen drijfveren en emoties ruimte geeft om anders naar jezelf te kijken. Mensen lijden meer dan nodig is, B3 wil mensen laten zien dat ze niet naar het heden kijken maar als het ware in een achteruitkijkspiegel, waar ze het verleden zien. B3 gelooft dat zij niet jou ontwikkelt maar dat jij jezelf ontwikkelt als je daaraan toe bent.

Hoi Helga,
hier ga ik nog een apart weblogbericht over schrijven. Ik denk dat meer mensen van dit voorbeeld kunnen leren.
Laura

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.