Mijn foto

Wie is Laura Babeliowsky?

  • Laura Babeliowsky is expert op het gebied van acquisitie. Ze coacht professionals en ondernemers in dienstverlenende beroepen (coaches, adviseurs, trainers, ontwerpers) om meer klanten te vinden. De afgelopen jaren heeft ze honderden ondernemers geholpen om een succesvolle praktijk te creëren, dankzij effectieve coaching, praktische tips en de allernieuwste informatie op het gebied van dienstenmarketing.

Diensten om je te helpen meer klanten te vinden

Aanbevolen boeken over hoe je meer klanten krijgt

« Netwerken zonder ongemakkelijk gedoe | Hoofdmenu | Leidt je weblog echt tot meer verkopen? »

2-6-06

Reacties

Hoi Laura,

Weer zo'n nuttig en interessant artikel van jouw hand! Eigenlijk wist ik al die dingen al, maar door ze op een rijtje te zetten, maak je er een geheel van en ik krijg daardoor het gevoel dat ik toch weer wat geleerd heb. OOk ga ik je artikel printen, omdat nu alles lekker bij elkaar staat. Ook leuk dat je je eigen artikel er als voorbeeld bij betrekt!
Wederom KLASSE! Ik voelde me al lekker vanochtend, maar door jouw artikel werd ik nog blijer en heb ik echt zin gekregn om het te gaan toepassen!
Fijne, zonnige en ontspannen pinksterdagen voor iedereen!
Jalada Goddijn-Koopmans
Bureau voor Ruimte, Professional Organizers service in Haarlem
.....Alleen waar Ruimte is, kunnen nieuwe dingen (ont-)staan......

Nog even over die getallen: ik zou ook niet weten hoe het komt, maar het klopt wel dat 4 of 6 tips bijvoorbeeld, minder aantrekkelijk zijn dan 5 of 7. Raar, maar waar! Het zou leuk zijn als iemand kon verklaren waarom dat is!
Jalada

Hoi Jalada en Laura,

Hier 2 reacties:

1. Over de gatallen (mijn eerste - en vaak beste - gedachte):
Gevoelsmatig is een even aantal in EVENwicht en af. Een ONeven aantal is nog niet af, niet in evenwicht en het nodigt de ontvanger uit om aan te vullen...

2. Over deze site:
Met ± 8 jaar praktijkervaring ben ik sinds enkele maanden zelfstandig begonnen als grafisch ontwerper. Vorig jaar heb ik een communicatietraining gedaan en ontdek nu dat die vaardigheden net zo goed ingezet kunnen worden tijdens acquisitie en klantcontact.

Ik bezoek regelmatig deze site en dat geeft mij meer inzicht in hoe om te gaan met klanten in het zakelijke verkeer. Nu vind ik klantcontact ook steeds insprirender worden. Onzekerheid is nu inspiratie en uitdaging geworden.
Het mooiste vind ik dat ik nu tijdens de briefing of overleg al gelijk ideeën krijg en weet wat de slimste oplossing voor de klant kan zijn. De kant voelt direkt dat er met hun vraag iets gebeurt. Dat is pure winst!!

Sibren van der Burgt

Term "Tips": Hoi Laura, ik heb zitten denken waarom ik de term "Tips" niet prettig vindt en opdringerig vind overkomen. Als je een tip geeft, suggereer je dat de ander (oa klant) geen eigen conclusie kan formuleren, want dat doe je eigenlijk al voor de ander! Niets is irritanter dan de ander een conclusie op te dringen ipv. het zelf te laten uitspreken. Bovendien is het laatste veel effectiever, omdat de ander het "zelf ontdekt heeft" en zeker openstat om verder te spreken.

Maar wat moet het dan wel zijn?
Een stimulerende term is vogens mij "ideetjes". In de B-to-C markt worden al allerlei ideetjes aangerijkt. Je koopt bij de HEMA niet een los emmertje en een schepje, maar je koopt een ideetje over wat je morgen kunt gaan doen aan het strand: lekker spelen met je kind in een andere omgeving.

Aan klanten rijk ik ook graag ideetjes aan. het voordeel is dat ze open zijn, vrijblijvend, niet 'bedrijgend' en tegelijk prikkelend. Soms zet ik het ideetje tegen een praktijkvoorbeeld van wat ik heb gezien, soms geforceerd hypothetisch: "Wat zou een oplossing zijn als ik NU iets MOET kiezen?

Sibren
www.sibren.nl

hoi Sibren,
wat betreft de getallen: je verklaring dat oneven getallen niet af zijn en dus aangevuld kunnen worden en daarom meer aandacht trekken, of uitnodigen tot lezen, lijkt me een goeie. Bij het getal "tien" speelt dat inderdaad minder. Tien is misschien juist aantrekkelijk omdat het suggereert dat het definitief en af is, denk aan de "tien geboden".
Desondanks ken ik in Antwerpen een restaurant dat "het elfde gebod" heet dus het klopt toch niet helemaal.
Laura

hoi Sibren,
wat betreft je reactie over dat je tips opdringerig vindt: ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je dat vindt maar die mening deel ik toch niet helemaal. Stel je een kookboek voor waarin de schrijver besloten heeft dat het opdringerig is om de lezers uit te leggen hoe ze de gerechten moeten maken. Hij wil dat ze zelf ontdekken hoe het moet. Het lijkt me helemaal niet praktisch zo'n boek -
je idee dat je het moet brengen als ideeën vind ik heel waardevol. Maar wat mij betreft is er niets tegen om mensen adviezen en tips te geven. ze doen er toch mee wat ze zelf willen. Zelf leer ik altijd heel veel van adviezen.
Laura

De '10 geboden' worden ook wel eens de '10 suggesties' genoemd. Goede Tip... ?

Deze tip vind ik wel een goeie suggestie!
Laura

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.