Mijn foto

Wie is Laura Babeliowsky?

  • Laura Babeliowsky is expert op het gebied van acquisitie. Ze coacht professionals en ondernemers in dienstverlenende beroepen (coaches, adviseurs, trainers, ontwerpers) om meer klanten te vinden. De afgelopen jaren heeft ze honderden ondernemers geholpen om een succesvolle praktijk te creëren, dankzij effectieve coaching, praktische tips en de allernieuwste informatie op het gebied van dienstenmarketing.

Diensten om je te helpen meer klanten te vinden

Aanbevolen boeken over hoe je meer klanten krijgt

« Geven, ontvangen, aanbieden, nemen | Hoofdmenu | Naar Italië »

12-4-06

Reacties

Hans Mestrum moet sinds kort een tweede blog bijhouden met de zakelijke info over Tulip gescheiden van zijn meer 'gemengde' weblog nummer 1. Zelf denk ik ook over scheiding van content na. Wat denk jij? Zie meer op http://zichtbarezaken.web-log.nl/zichtbarezaken/ en op http://www.hansonexperience.com/my_weblog/2006/11/oh_ja_ik_heb_er.html2006/11/mengvoeders.html

Hallo Laura,

de juiste link die Huub hierboven bedoelt naar mijn posting is: http://www.hansonexperience.com/my_weblog/2006/11/oh_ja_ik_heb_er.html

Openheid en transparantie is dus niet altijd mogelijk. Het ging in dit geval om een paar video's uit YouTube van een politieke partij die ik op mijn blog had staan. Niks kwaads mee bedoeld, maar wel aanleiding om 2 blogs te gaan bijhouden. Waarbij het voor mij een wat geforceerd iets wordt. Mijn 'normale' blog is ook zakelijk....

hallo Huub,
Als je vraag is of ik vind dat je het persoonlijke en het zakelijke beter niet kunt mengen op je weblog: daar heb ik gemengde gevoelens over.

Ik geloof dat ik zelf vooral een zakelijk blog heb, ik schrijf dus niet over persoonlijke dingen. Ten eerste denk ik dat mensen daar helemaal niet geinteresseerd in zijn en ik vind het zelf ook niet interessant om over te schrijven. Ik probeer vooral iets te schrijven wat voor mijn lezers interessant zou kunnen zijn. Zie hierover mijn eerdere artikel: http://laurababeliowsky.typepad.com/getclientstips/2006/10/waar_moet_je_we.html

Dat neemt niet weg dat mijn artikelen wel persoonlijk van aard zijn. Ik geef mijn mening over dingen. En dan dank ik God op mijn blote knieën dat ik geen baas heb die daar iets van kan zeggen. Ik hoef alleen maar verantwoording af te leggen aan mezelf. Dat gun ik iedereen, maar dat is een andere kwestie.

Van mij mag het zakelijke en persoonlijke wel gemengd zijn maar het persoonlijke staat ten dienste van het zakelijke. Zo een beetje.

Laura

En hier mijn reactie op Hans:
lijkt me niet zo fijn en het lijkt me ook ingewikkeld om dan twee blogs te hebben. Hoe scheid je het een van het ander, lijkt me de vraag.
Laura

Hallo Laura,

Dank voor je reactie. Voor mij liggen het persoonlijke en het zakelijke in die zin dicht bij elkaar dat de onderwerpen waar ik op mijn weblog over schrijf uiteindelijk altijd iets met een aspect van communicatie te maken hebben.

Waar ik zelf wel heen wil is om meer met tips te gaan werken op specifiek gebied en voor een specifiekere doelgroep dan nu het geval is.

De scheiding die ik daarmee aanbreng is vooral bedoeld om het de lezer makkelijker te maken. Die heeft dan minder werk met het zoeken via de categorien waar de handige logjes staan. Op http://zichtbarezaken.web-log.nl staat van alles wat, daar kun je natuurlijk lekker browsen, maar als je weinig tijd hebt dan kan die meer to-the-point versie een extra waarde hebben. Op het nieuwe log komen postings die alleen maar over communicatietips gaan voor zelfstandige professionals en ondernemers.

Bij Hans is het wat problematischer. Als ik Tulip was zou ik een log door Hans laten opzetten onder een andere naam en url. Dan is veel duidelijker dat er een scheiding is en kan Hans zijn ding doen en voor Tulip meer on topic blijven.

Althans zo denk ik er nu over.

Groeten van Huub

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.